מחלות בצבא
חיילים/ות רבים מתגייסים לצבא או מגויסים למילואים, כשהם בריאים ושלמים ובמהלך שרותם לוקים במחלות שונות.
מה עלי לעשות כדי שמחלתי תוכר?
על מנת שמחלה תוכר כמחלה שנגרמה/הוחמרה בעקבות השירות הצבאי, יש להוכיח כי, קיים קשר סיבתי בין המחלה לבין תנאי השרות.
כדי שיקבע קשר סיבתי בין מחלה כלשהי לבין השרות הצבאי, על עורך הדין המתמחה בתביעות נגד משרד הביטחון להוכיח את העובדות-תנאי השירות, עליהן מסתמך התובע וכן כי, קיים קשר סיבתי רפואי בין אותם עובדות לבין התפתחות המחלה. לבסוף, על עורך הדין להוכיח כי, קיים קשר סיבתי משפטי בין תנאי השירות ובין התפרצות המחלה.
להכרה במחלה שנגרמה/הוחמרה עקב השרות הצבאי, חשיבות רבה הן בפן הכלכלי והן מבחינת זכויות שיקום והטיפול הרפואי, להם יהיה זכאי התובע.
גם אם התובע סובל ממחלה שחומרתה הינה קלה, חשוב וכדאי להיות מוכר בגינה, מאחר ומחלות יכולות להחמיר במהלך השנים ותמיד קיימת אפשרות להגיש בקשה להחמרת מצב, במועד המתאים בעתיד.
תביעה בגין מחלה שהחמירה בשירות, האם אפשרי?
חשוב לדעת כי גם במקרים בהם חיילים/ות התגייסו עם מחלה ומחלה זו החמירה עקב השרות הצבאי, ניתן לקבל הכרה ביחס לאותה החמרה של המחלה במהלך הישורת הצבאי.
כיצד להגיש תביעה?
על התביעה להיות מוגשת בטופס מיוחד שבו ממלאים פרטים אישיים שונים. כמו כן, יש לפרט את הנסיבות בגינן, ארעה המחלה עקב השירות באמצעות תצהיר. חשוב כי התצהיר ייערך באופן מקצועי, ע”י עו”ד המתמחה בתביעות נגד משרד הביטחון, שכן תוכן התצהיר ילווה אתכם לאורך כל הליך התביעה. כמוכן, לתביעה יש לצרף את כל המסמכים הרלוונטיים (רפואיים ואחרים, דו”ח מפקד על תנאי שירות, עדויות חיילים, תיק מרפאה מלא, בדיקות שונות וכד’) התומכים בטענותיכם.
עם הגשת התביעה, יש לבקש לקבל אישור על טיפול רפואי, שמשמעותו כי, כל עוד התביעה מתבררת על ידי משרד הביטחון, הנכה יהיה זכאי לטיפול רפואי ע”ח משרד הביטחון, עד לקבלת החלטה בעניינו.
לאחר שהתביעה מתקבלת במשרד הביטחון, יפנה קצין התגמולים לקבלת חומר רפואי ועובדתי בעניינו של החייל/התובע.
לאחר קבלת כל המסמכים הרלוונטיים במשרד הביטחון,יעבור תיקו הרפואי של החייל/תובע, לרופא מומחה, מטעמו של קצין התגמולים, על מנת שיבדוק את החייל/התובע וכן את תיקו הרפואי ויקבע האם קיים קשר בין המחלה, ממנה סובל הנכה ובין תנאי שירותו.
במידה והמומחה סבור שיש קשר כזה ומשרד הביטחון מקבל את עמדת היועץ מטעמו, יועמד הנכה בפני ועדה רפואית, ולאחר מכן תצא החלטה בתביעתו.
ככלל, תעבור לפחות שנה, ממועד הגשת התביעה ועד להחלטה בתביעה.
באם יקבע המומחה כי אין קשר בין המחלה לבין השירות, תצא החלטה הדוחה את תביעת הנכה.
האם ניתן להגיש ערעור על החלטה הדוחה את הבקשה להכרת זכות נכות?
ניתן להגיש ערעור על החלטת קצין התגמולים הדוחה את התביעה להכרה זכות נכות, לוועדת הערעורים בביהמ”ש השלום, בתוך 30 יום ממועד קבלת החלטת הדחייה.
בגין אלו מחלות ניתן לתבוע?
למשרדנו, הצלחות רבות בייצוג נכי צה”ל בגין מחלות רבות ומגוונות ובין היתר:
אם ניתן להוכיח קשר סיבתי, בין אירוע נפשי חריג חריף לבין התפרצות הסכרת, ייתכן שקיים קשר בין התפרצות הסכרת לבין השירות.
לפסק דין בו טיפל משרדנו – לחצו כאן.
הסיבות למחלות לב שונות הן רבות ומגוונות, חלקן עשויות להיות קשורות בשירות הצבאי. באשר ל”התקף לב”/אוטם בשריר הלב – היה וקיים קשר בין אירוע דחק חריף (הקשור לשירות) שבעקבותיו הופיע “ההתקף”, ניתן לתבוע את משרד הביטחון בגין הנזק שנגרם ללב ותוצאותיו.
תסמונת המאופיינת בכאב חריג בעוצמתו שאינו תואם את הפגיעה עצמה. ישנה חשיבות בהכרה בתסמונת זו, כדי לקבל את הזכויות והטיפולים המלאים המתאימים.
מחלת כליות שונות (שלעיתים מחמירות עד כדי צורך בהשתלת הכלייה), יכולות להיות מוכרות, בתנאים מסויימים.
מחלות שונות בכבד יכולות להגרם בשל השירות הצבאי. למשל עירוי דם נגוע יכול לגרום למחלות כבד שונות שאף יכולות להסתיים בהשתלות כבד.
אפילפסיה, אירוע מוחי, ועוד.
באשר לאפילפסיה, בספרות הרפואית מקובל לציין כי חסך שינה משמעותי עשוי לגרום למחלת האפילפסיה.
פסוריאזיס.
גם פסוריאזיס הינה מחלה המושפעת מלחצים נפשיים. אם יוכח הקשר בין הדחק הנפשי להתפרצות מחלת העור – התביעה תוכר.
לקריאה על תביעה בה טיפל משרדנו – לחצו כאן.
מאניה דיפרסיה, סכיזופרניה, חרדה, הפרעה טורדנית כפייתית, הפרעות הסתגלות ועוד..
דוגמאות בהם טיפל משרדנו:
בעקבות טיפול רפואי לקוי או איחור באבחון מחלה, שגרמו להחמרת מחלה מסויימת (שלאו דווקא קשורה בשירות), ניתן להגיש תביעה להכרת זכות בגין החמרת המחלה.
חליתם בקורונה, החלמתם, אבל עדיין מלווים אתכם תסמינים של המחלה ואיכות החיים שלכם נפגעה?
מסתבר שחלק גדול מהמחלימים מקורונה, סובלים מתסמונת הפוסט קורונה או בשמה הנוסף: LONG COVID.
פוסט קורונה מתאפיינת בתסמינים רבים ומגוונים:
עייפות, חולשה ותשישות, כאבי פרקים ושרירים, כאבים בחזה, שיעול, חוסר תחושת ריח וטעם, כאבי ראש, הפרעות שינה, הפרעות בזיכרון ובריכוז, פוסט טראומה, חרדה, דיכאון, ירידה בשמיעה, סיבוכים עוריים, אפילו נשירת שיער ועוד….
מחלימים רבים מדווחים על תופעות שונות כאלו הנמשכות גם חודשים לאחר ההחלמה מהמחלה. גם אצל מחלימים שחלו בצורה קלה או ללא תסמינים כלל, חלקם מדווחים כי פיתחו תופעות לוואי ותסמינים כמפורט לעיל, אפילו מספר חודשים לאחר ההחלמה.
קורונה היא מחלה חדשה. מחקרים על חומרתה והשלכותיה נעשים בכל העולם והמידע מצטבר בהדרגה ובאופן איטי.
אם נדבקתם בקורונה בזמן השירות הצבאי או אם אתם מכירים חייל/ת שנדבקו כאמור, אשר החלימו מהקורונה אבל עדיין סובלים מתופעות שניתן לייחס אותם למחלת הקורנה (כפי שפרטתי לעיל) ותופעות אלו מגבילות את התפקוד היומיומי של החייל/ת, עליכם להגיש תביעה כנגד משרד הביטחון ואתם עשויים להיות מוכרים כנכי צה”ל בעקבות אותן הפרעות תפקודיות.
להכרה שלכם כנכי צה”ל, חשיבות רבה לגבי הטיפול והזכויות להם אתם תהיו זכאיים כעת ובעתיד. מאחר ורב הנסתר על הגלוי במחלת הקורונה, קיימת חשיבות רבה בהכרה כעת במחלה ובהשלכותיה העתידיות.
מכיוון שזוהי מחלה חדשה שהמידע הרפואי לגביה מצומצם, אין ספק כי ליווי וייצוג משפטי ומקצועי ע”י עו”ד המנוסה בהגשת תביעות נגד משרד הביטחון, עשוי להיות ההצלחה שלכם בתיק לקביעת קשר סיבתי עובדתי רפואי ומשפטי בין המחלה והשלכותיה לבין השירות הצבאי.
אני מזמינה אתכם להתקשר אליי לקביעת שיחת ייעוץ ראשונה ובדיקת זכויותיכם, ללא תשלום.